Behandler du atopisk hud eller børneeksem korrekt?

Omkring 20% af de danske børn lider af atopisk eksem, også kaldet børneeksem. Mange vokser fra det, men det er desværre ikke alle. Atopisk eksem kendetegnes ved kløende eksem i forskellig grad. Nogle oplever symptomer året rundt, hvor andre har det periodisk. Årsagen er ukendt, men oftest hænger det sammen med allergi eller astma. 

Behandling med hormoncreme

De fleste med atopisk hud får af lægen udskrevet en steriodecreme, som hjælper med at genoprette den ødelagte hud. Mange er imidlertid nervøse for at bruge cremen på grund af indholdet af det virkende binyrebarkhormon. Er du eller dit barn slemt plaget af eksem, er der dog ingen grund til at vente med at bruge steriodecremen. Ved at starte brugen af hormoncreme allerede ved de første symptomer, ender man i mange tilfælde med at bruge mindre creme totalt set, end hvis man venter til, at huden er helt ødelagt. Når du behandler den ødelagte hud med en hormoncreme, er det vigtigt, at du kun behandler det udsatte område og efter lægen anvisning. Derudover er det en rigtig god idé, at bruge Skin-cure fra DERMALOG på de udsatte steder, når hormoncremen er tørret ind. Dette gør, at din hud får lindring og det nødvendige fedt, den mangler til at genopbygge og pleje den ødelagt hud. Resten af kroppen giver du en god fedtcreme eller fugtighedscreme, som den fra DERMALOG, så du aktivt forebygger et eksembrud der. Det er ren DERMALOGik.

Gode vaskerutiner til dig med atopisk hud

Når du eller dine børn er plaget af atopisk eksem, så er det ligeledes vigtigt at sørge for, at baderutinerne tilgodeser den tørre, irriterede hud. Forsøg derfor at undgå lange, varme bade og undgå så vidt muligt karbad. Vandet udtørrer nemlig huden yderligere og generer derfor huden. Det betyder ikke, at du skal holde igen med vask og bad. Atopisk hud er ødelagt hud, hvilket betyder, at hudens beskyttende barriere ikke virker korrekt. Vira, bakterier og andet har i den ødelagte hud gode vækstbetingelser, og det er derfor vigtigt med hyppig rengøring. Brug DERMALOG® Body Wash med glycerin, da dette stof går ind og tilfører huden fugt, samtidig med at sæben renser urenhederne væk.