Har du tænkt på, hvad efteråret og vinteren gør ved dit hår?

Mange tænker ikke over, at vinteren er hård for håret og hovedbunden på samme måde, som vi er klar over, at huden skal have ekstra pleje i de mørke måneder. Håret udtørres, vi får skæl, og lusene stortrives. Her kan du læse lidt om, hvad du kan gøre for at skåne din hovedbund og dit hår. 

Slip af med tørt, elektrisk hår

Ligesom huden reagerer på det kolde vejr, så reagerer dit hår også. Den kolde luft og tørre indendørsvarme frarøver dit hår fugt, der resulterer i tørt, elektrisk hår, der både er generende og skadeligt for dit hår og sarte hovedbund. Derfor er det vigtigt, at du bruger den rette shampoo og balsam med lav PH-værdi og glycerin, som modvirker kløe, udtørring og irritation. Der findes et væld af produkter på markedet, som lover dig sundt og glansfuldt hår. Desværre indeholder de fleste af disse produkter adskillige skadelige stoffer som parabener og parfume. Har du tør hovedbund eller skæl, så er det kun endnu vigtigere at undgå de skadelige stoffer, da de små revner, tørhed og svamp giver i huden, gør at de nemmere trænger ind. Det er ligeledes vigtigt at undgå produkter, der indeholder silikone, da silikonen lægger sig som en hinde på hovedbunden, der giver grobund for blandt andet svamp. Med danske DERMALOG sikrer du dig shampoo og balsam, der plejer dit hår og hovedbund. Produkterne er svanemærket og AllergyCertified, hvilket er din garanti for sunde, miljøvenlige produkter.

Skælshampoo, der er god for hovedbunden

Har du tendens til skæl, eller er du blevet ramt af skæl, så er det vigtigt, at du sørger for en god behandling, der er skånsom mod din hovedbund. Der findes ingen svanemærket skælshampoo, da de svampedræbende midler ikke kan svanemærkes. Det er heldigvis muligt at finde gode skælshampoos, der ikke er tilsat unødvendige tilsætningsstoffer som parabener og parfume, så du med god samvittighed kan behandle din hovedbund mod svamp. Skæl er hård ved din hovedbund, og mange behandlinger er desværre meget skrappe, hvilket resulterer i en skadet hovedbund efter endt behandling. Når du bruger en mild skælshampoo, som den fra DERMALOG, så bliver du efter endt behandling efterladt med en sund og velplejet hovedbund, der er fri for skæl og skader – det er ren DERMALOGik. 

Lus elsker institutioner

Går dit barn i institution eller skole, så er chancerne for, at jeres familie bliver ramt af lus meget stor. Børnene krammer, leger sammen og deler måske huer, hvilket betyder, at de ofte smitter hinanden skiftevis i en børnegruppe. Når man behandler mod lus, kræver det ofte flere behandlinger. For at lusemidlerne skal virke korrekt, og effektivt fjerne lus og æg, er det vigtigt, at man bruger en silikonefri shampoo og balsam. Silikone går ind og lægger en usynlig hinde på hovedbunden, hvilket gør, at lusemidlet ikke kan trænge ned, hvor lus og æg er. Brug i stedet en shampoo og balsam med den plejende glycerin, som muliggør korrekt lusebehandling. Er du plaget af lus og skal kæmme, så kan du med fordel komme DERMALOG Hårbalsam i håret, da balsam med glycerin gør, at lusene ikke kan bevæge sig, og derved er nemmere at kæmme ud af håret.