Sådan beskytter du din hud mod vinterens kulde

Når vinterens kulde begynder, vil mange opleve, at huden reagerer kraftigt på omvæltningen fra varmt til koldt vejr. Børnenes eksem bryder ud, og du oplever måske, at din hud bliver tør og i værste fald begynder din hud at skælle af. Den ødelagte hud både klør og er generende, men den øger også risikoen for infektioner, da hudens beskyttende evne er mindsket.

Tør og skadet hud

Grunden til, at mange oplever tør og skadet hud i vintermånederne, er kombinationen af den bidende kulde udenfor og den tørre radiatorvarme indenfor. Når huden tørrer ud får den mikroskopiske revner, hvor microorganismer, som viras og allergifremkaldende kemikalier (f.eks. parfume) kan trænge ind. Det er derfor vigtigt at vælge en behandling, som ikke indeholder parfume. Se efter svanemærkede og AllergyCertified produkter som produkter fra DERMALOG.  

Vinterskadet hud har brug for naturligt fedt

Din vintertørre hud skal behandles med en fed creme, der går ind og plejer og hjælper med genopbyggelsen. Huden består af et netværk af fedtmolekyler, hvis balance nemt forstyrres ved kulde, for megen vand og sæbe eller meget tør luft, som radiatoropvarmet luft. Ved at påføre en creme indeholdende de rette hudlipider (kolesterol, ceramider og frie fedtsyrer som linolsyre) giver du huden de fedtmolekyler den mangler og samtidig starter gendannelsen af hudens naturlige barrierer funktion.

Børneeksem

Små børn kan være meget plaget af børneeksem, som både klør og svier. Dette skal selvfølgelig behandles korrekt, hvor lægen i mange tilfælde udskriver en steroidcreme, når udbruddet er værst. Da en steroidcreme indeholder en del skadelige stoffer, vil de være en god idé at forebygge det kommende udbrud med en god fugtighedscreme om sommeren og skifte til en fedtcreme om vinteren. På den måde kan man nedsætte forbruget af steroidcreme med op til 50%. Den samme behandling gør sig i øvrigt gældende for voksne, der lider af eksem eller meget tør hud.

Svanemærkede produkter – specielt til tør og følsom hud


DERMALOGs produkter indeholder de rette ingredienser til at forebygge, pleje og reparere eksemhud, såvel som almindelig tør hud. Mange børn kan ikke lide at blive smurt ind i creme, da den måske fedter og trænger langsomt ned i huden. Nogle børn klager endda over, at huden svier, når cremen fordeles på den sarte, ødelagte hud. DERMALOGs cremer er udviklet af dermatologer, hvor fokus er sunde, allergivenlige produkter, der styrker huden og samtidig er rar at påføre. Den er lugt neutral, hvilket betyder, at børnene ikke lugter af kemi, lanolin og parfume.

DERMALOG – udviklet af danske dermatologer

Når du vælger at pleje og genopbygge din tørre, atopiske hud med DERMALOG, så får du ikke kun gode, svanemærkede produkter, der aktivt går ind og plejer din hud. Du får også vished om at produkterne er udviklet af danske dermatologer, der ved alt om nordisk hud og dennes problematikker. Vælg hudprodukter, der er udviklet på basis af specialviden om din hud og dennes genopbygning – det er ren DERMALOGik.